Invitation til høstfest og slåentur.
”Det Spiselige Hvidovre” og ”Hvidovre Madfællesskab” inviterer til slåentur og høstfest.
”Det spiselige Hvidovre” er en frivillig lokalforening under Natur og Ungdom. Vi arbejder for udvikling af et grønnere Hvidovre og for at skabe flere oplevelser i vores lokale natur. Vi vil lære Hvidovres borgere at bruge naturens og havernes overskud af velsmagende planter og bær på nye måder og samtidig opnå en rigere og mere varieret natur – også i vore haver! Foreningen har fået kommunens opbakning til at arbejde for flere friluftsfaciliteter i vore grønne områder og for mere oplysning om de muligheder, vi har for at bruge naturen til bl.a. en sundere og mere velsmagende kost.
Tirsdag 15. oktober kl. 14:00 til 16:00 inviterer vi til slåentur.
Du kan endnu nå at lave din egen slåensnaps til julens frokostborde! Vi mødes, hvor Muslingevej og Hvidovre Strandvej støder sammen lige ved Avedøre Havnevej.
Når den lille blå blomme med det snerpende frugtkød har fået en tur i fryseren og et bad i brændevin i et par måneder, så er scenen sat til julefrokosten. En slåensnaps til osten eller en likør til ris á la manden er for mange et højdepunkt i julen.
Netop i år er det et godt slåen-år. Det sker ikke hvert år. Ofte er vejret for koldt eller for vådt, når de stikkende buske blomstrer. Men i år bugner buskene mange steder med de blå bær. Vi går langs kanalen rundt om strandengen, plukker slåen og andre bær og smager på årets sidste vilde spiselige planter. Turen er på godt 3 km og ender ved udgangspunktet. Den tilbagelægges bedst til fods. Husk plastikposer og evt. handsker.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Søndag 20. oktober holder vi HØSTFEST på Risbjerggård, med workshops og efterfølgende fællesspisning.
Haverne bugner overskudsfrugt og grønt, der let kan forvandles til lækker saft, marmelade eller syltede og tørrede produkter.
Fra 14:00 – 18:00 holder vi en række workshops, hvor vi bl.a. koger sirup af slåenbær. Du kan også lære at presse din egen æblemost og høre, hvordan mosten forvandles til cider. Der bliver serveret smagsprøver!
Fra kl. 18:00 – 20:00 spiser vi sammen. I løbet af dagen koger vi en lækker suppe, der serveres med godt tilbehør. Til dessert er der ost med valnødder i honning og slåensirup, samt bagte æbler.
EFTERLYSNING:
Medbring gerne overskudsæbler, kvæder, tomater, chilier og hvad du ellers måtte have af overskud i haven – også frugter og bær, du måske ikke selv ved, hvordan bruges. Medbring også gerne plastflasker og syltetøjsglas, så du kan få produkter med hjem!
Har du frugt eller f.eks. tomater og chili, du kan undvære, så send en mail til dsh-nogu@outlook.dk eller send en SMS til 27357112, så laver vi en aftale om afhentning. Æbler og anden frugt skal helst være plukket eller være nedfaldsfrugt af god kvalitet. Vi skal høre fra dig senest mandag 14. oktober.
Tilmelding til workshop og middag er nødvendig og skal ske senest 12. oktober til dsh-nogu@outlook.dk. Man kan også tilmelde sig ved SMS til 27357112.
Det koster 30 kr. at deltage i fællesspisningen. Beløbet bliver opkrævet på dagen.