Referat af ordinær generalforsamling d. 9. marts.2017
Referat af ordinær generalforsamling i Harrestrup Villakvarters Grundejerforening torsdag d. 9.marts 2017.
Forud for generalforsamlingen var Poul Sverrild (Museumschef, PhD) inviteret til at holde et af sine spændende og inspirerende foredrag for os:
”… det var jo dog ikke Proletarer der kom til Sognet; men solide Folk med mindst 1.500 Kr. i Indtægt om Aaret”
Den store historie om koloniseringen af Hvidovres jord tager sin begyndelse kort efter år 1900, og blandt de vigtigste spillere var grundejerforeningerne, som skulle sikre de nybagte grundbesidderes interesser. Med afsæt i nye studier i forstadsdannelsen i Hvidovre fortalte Poul Sverrild om etableringen af sommerhus- og villakvartererne i Hvidovre og om de generelle og lokale træk, der kom til at skabe Hvidovres profil gennem de følgende årtier. Risbjergkvarteret stod sammen med en del af Strandmarkskvartererne centralt i denne udviklingsfortælling om Hvidovre frem mod velfærdssamfundet.
Efter en kort pause startede generalforsamlingen kl. 20.30.
Formanden bød velkommen til generalforsamlingen.
Pkt. 1. Valg af dirigent og referent:
Lars Jørgensen blev valgt som dirigent og Jens Hummelmose blev valgt som referent.
Dirigenten kunne konstatere at generalforsamlingen var lovligt indvarslet.
Antal stemmeberettigede parceller til stede: 19. (Der var mødt 25 deltagere.)
Pkt. 2. Evt. bemærkninger til referat af sidste års generalforsamling:
Der var ingen bemærkninger.
Pkt. 3. Formandens beretning:
”Tak til Poul Sverrild – utrolig spændende at høre om det gamle Hvidovres opstart og udvikling. Og nogen forstadskommune er vi snart ikke mere. Det sætter sit præg på udviklingen.
Nu er det snart kutyme at vi indleder årets generalforsamling med et temamøde. Dette var 5.gang.
Første gang var i 2013 hvor temaet var Nabohjælp og i 14 og 15 var der fokus på fjernvarme (og det kunne det såmænd også ha været i år!!)
I 2016 holdt HOFOR oplæg og i år noget helt anderledes end tidligere, nemlig lidt lokalhistorie ved Poul Sverrild.
Det er vigtigt, at temaerne er så aktuelle og relevante for os som overhovedet muligt – så er der et emne, man kunne tænke sig at få belyst næste års på temamødet er man mere end velkommen til at give os et hint!
Jeg var nylig til SGH´s generalforsamling hvor der indledtes med et oplæg om oversvømmelser, monsterregn og flodbølger. Morten Beha Petersen fra Hvidovre Kommunes planteam fortalte om hvilke initiativer kommunen har i støbeskeen for at imødegå det – og han kom ligeledes ind på en tidsplan for nye foranstaltninger og lidt om finansiering af dem.
Når jeg gør lidt ud af at nævne det her er det fordi det var et smaddergodt oplæg – Mikkel er virkelig en kapacitet på sit område.
Han fortalte at vi snart inviteres til borgermøde, hvor der sættes fokus på stormflod.
Mødet, der er åbent for alle, finder sted i Langhøjskoles teatersal, tirsdag d 21.marts.17 kl. 19.00 (er sat på fb og hjemmeside)
På mødet vil vi kunne høre om, hvordan Hvidovre kommune og Hovedstadens Beredskab håndterede stormfloden, der ramte os d. 4.januar 17 og vi vil få lejlighed til at stille spørgsmål til indsatsen.
Desuden vil der blive fortalt om hvad man har lært af hændelserne og hvad der vil blive gjort fremadrettet.
Borgmester Helle Adelborg er vært ved mødet og Danmarks Radios klimakorrespondent Jesper Theilgaard lægger også vejen forbi og vil fortælle om stormfloden og risikoen for at vi igen bliver ramt.
Igen i 2016 har flere ejendomme i grundejerforeningen været annonceret til salg. Vi har via ejendomsmæglere kendskab til 7 og vi har budt velkommen til 3 nye grundejere.
Heldigvis får vi i de fleste tilfælde af ejerskifte meddelelse fra ejendomsmægleren.
Det er vi rigtig glade for, fordi det giver os mulighed for at byde de nye grundejere velkommen i grundejerforeningen. Indtil nu har vi afleveret et velkomstbrev i postkassen hos de pågældende.
Mange gange er postkassen propfuld af reklamer o a så vi er lidt bange for at vores venlige hilsen drukner når postkassen endelig tømmes.
Nu sender vi velkomsthilsen med mail, når vi har fået en sådan oplyst af ejendomsmægleren.
I velkomstbrevet orienterer vi om grundejerforeningen, kontaktpersoner, adresser mm – samt om vores gode hjemmeside og facebookside.
Sidste år fortalte vi om modernisering og opdatering af vores hjemmeside og facebookside. Vi når ud til mange flere end tidligere. (Et af vore opslag er vist 1200 gange (vi er 104 parceller!) så det tyder på, at også andre end os selv, er interesseret i hvad der foregår hos os.
Noget af det, der har fyldt på det seneste er Hvidovre Kommunes håndtering (eller mangel på samme) af grave- og anlægsarbejderne. Det er fuldstændig uforståeligt og uhørt, at kommunen har tilladt 2 så store grave- og anlægsarbejder på samme tid. Dels arbejdes med Damhusledningen i Hvidovre og dels arbejdes med at etablere Hvidovre Fjernvarme.
Begge arbejder giver fuldstændig kaotiske til- og frakørselsforhold for beboerne. Vores små villaveje er en labyrint at finde rundt i da de lukkes her og der.
Entreprenørernes køretøjer suser rundt med høj hastighed og snitter fortove og kanter og ved arbejdstids ophør parkeres de hvor de nu alligevel står – og ikke altid lige efter færdselslovens regler…
Sidst men ikke mindst er der set udgravninger, der ikke er forsvarligt afskærmet. Livsfarlige forhold for vores beboere!
Det kan vække undren, at Hvidovre Kommune er så karrig med at informere om hvad der foregår.
Og det ligner en tanke, at man end ikke kan finde et vagtnummer på hjemmesiden når man oplever livsfarlige forhold. Hvordan skal man dog gætte at man skal ringe til rådhuset udenfor deres åbningstid? Vi har lagt vagtnummeret på vores hjemmeside….:-)
EBO er presset af tiden – og har fået dispensation til at udvide arbejdstiden i hverdage kl. 7 – 18. Og ikke andet!
Kommunen har lovet, at såfremt der gives der yderligere dispensation i vores grundejerforenings område, så vil vi få besked.
Det tror jeg på – og venter at man naturligvis vil overholde det.
Vi ligger konstant i kontakt med kommunen, EBO og HOFOR om forholdene – og vi orienterer på facebook og hjemmeside om de svar, vi nu får.
Vi håber….. at i hvert fald arbejdet med etablering af fjernvarme er overstået for vores vedkommende ved udgangen af marts. I år!
Nå – året har heldigvis indeholdt andet end vejarbejder…
I 2013 oprettede vi en toprentekonto i Danske Bank i stedet for den foreningskonto, vi havde.
Den kostede for mange penge i gebyrer og vi var glade da muligheden for at få toprentekontoen viste sig. Men allerede i august 2015 meddelte banken at kontoen udløb og at den blev ændret til indlånskonto med mulighed for bl. a at have flere konti, betalingskort, og mobilepay. Danske Bank har nu annonceret gebyr ændringer på kontoudtog, så for at undgå dem har vi tilmeldt os e-boks.
Sidste år valgtes ny kasserer. Det har været en lang, sej proces at skifte fuldmagtshaver i banken.
Derfor kom kontingentopkrævningerne lidt senere ud end vanligt.
Men nu kører det på skinner – og som vi lovede sidste år har vi undersøgt mulighed for at kunne modtage kontingentindbetaling via mobilepay eller som PBS ordning.
Et nyt tiltag, der skal kunne gøre livet lettere for os alle sammen – både medlemmer og kasserer.
Kontingentopkrævning er nemlig et uforholdsmæssigt omfattende og stort arbejde i sådan en lille grundejerforening som vores. Lene har lavet forslag til behandling her på generalforsamlingen – om evt. brug af mobilepay, af PBS samt ændring af rykkerprocedure og -gebyr.
Derudover har Lene gennemgået og sorteret alt gammelt materiale (og der var meget!). Der er nu ”papirarkiv” fra 1957 til og med udgangen af 2015.
Så som nyvalgt kasserer har Lene haft nok at gøre – tak for det store arbejde.
Bestyrelsen har nu besluttet at fra 2016 digitaliseres regnskaber og alt dokumentation, sådan at den “gamle” regnskabsbog kun bruges som arkiv.
Yderligere vil vi bruge dropbox.com, så alt fremover ligger i skyen. Det vil også fremadrettet gøre det nemmere at overlevere mellem nye – og gamle bestyrelsesmedlemmer.
Sidste år blev der lavet deltagerrekord ved fastelavnsfesten. Men i år var der faktisk næsten lige så mange. 69 var tilmeldt til en herlig fest d 26. februar 2017.
Kæmpestor tak til alle der bidrog til festen – og den største tak skylder vi Kirstine (og Allan) for igen at stå i spidsen for det store arbejde.
Vi håber at Kirstine og Allan vil være med et par år endnu.
Vi kunne godt tænke os at der kunne være flere sociale aktiviteter i grundejerforeningen. Men det er svært – interessen er ikke stor! Så initiativer modtages med kyshånd.
I 2020 fylder vi 100 år. Skal det markeres/ fejres? Og i givet fald hvordan? Vi må arbejde lidt videre med tanken – og vi vil vende tilbage på næste års generalforsamling.
Vores grundejerforening er medlem af paraplyorganisationen Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Hvidovre (SGH). SGH deltager i møder med politikere og i udvalg og er medlem af Det Grønne Råd. Igennem SGH lykkes det at sætte grundejerfingeraftryk på flere sager i kommunen. Eks. Vindmølleprojektet, Røde Port i Rødovre, støjafskærmning og udvikling af bymidten.
Medlemskredsen tæller nu 41 foreninger med tilsammen 4157 grundejere. Det er ca.50 procent af det samlede potentiale – men der er plads til forbedringer. Derfor er der i 2016 lavet en relancering af hjemmesiden www.sgh.nu, som nu fremstår meget mere moderne og lettilgængelig end tidligere.
Derudover har bestyrelsen indset at SGH måske skal ud på de sociale medier for at kommunikere bredere – man har skævet til vores facebookside J
I 2011 blev jeg valgt ind i bestyrelsen i SGH -men har på den nylig afholdte generalforsamling takket nej til genvalg.
SGH udgiver sædvanligvis ca. 5 nyhedsbreve årligt.
De lægges på vores egen hjemmeside så alle i grundejerforeningen fortsat er up to date med, hvad der sker.
Tak for ordet.”
Bemærkninger til beretningen:
Poul Sverrild havde meget mere at fortælle end han kunne nå på den afsatte time. Forsamlingen tilkendegav at man meget gerne ville høre Poul Sverrild igen næste år.
Poul udviste meget stor interesse for det materiale, som Lene havde gennemgået og sorteret, og det berørtes kort, at det ville være en god idé at give materialet til Forstadsmuseet – der ikke har ret meget skriftligt materiale fra grundejerforeninger.
Ligeledes blev det tilkendegivet at det vil være en god idé at fejre vores 100 års jubilæum i 2020.
Bestyrelsen arbejder videre med de tiltag.
Pkt. 4. Regnskab for 2016
Lene gennemgik regnskabet for 2016. Der var ingen kommentarer og regnskabet blev enstemmigt vedtaget.
Pkt. 5. Rykkergebyr
Det er et stort arbejde at indhente kontingent i grundejerforeningen. Derfor foreslog bestyrelsen at der fra 2017 bliver pålagt rykkergebyr ved 1. rykker. 16 stemte for forslaget, der dermed blev vedtaget.
Pkt. 6. Rykkerprocedure
I 2011 ændredes proceduren så der ved 2. rykker for kontingent kom et rykkergebyr på kr. 50,00 Der er desværre en del som ikke når at indbetale til tiden og bestyrelsen forslår at rykkergebyret fra 2017 hæves fra kr. 50,00 kr. til kr.100,00.
For forslaget stemte 11, 3 stemte imod og 5 undlod at stemme. Forslaget blev vedtaget.
Pkt. 7. Budget 2017
Annie gennemgik forslag til buget 2017. Der var ingen kommentarer og budgettet blev enstemmigt vedtaget.
Kontingent for 2017 er dermed fortsat kr. 150,00 og telefon- og kontortilskud til bestyrelsen er uændret kr. 4.500.
Pkt.8. Valg til bestyrelsen
Genvalg af formand, Annie Marott (valgt for 2017 og 2018)
Genvalg som suppleant til bestyrelsen, Karin Ann Larsen (2017) – 1. suppleant
Nyvalg som suppleant til bestyrelsen, Lyng Kvejborg Løfstrøm (2017) – 2. suppleant
Genvalgt som revisor, Charlotte Amon Meng (2017 og 2018)
Pkt. 9. Indkomne forslag.
Forslag fra bestyrelsen v. Lene Hansen:
Ved sidste generalforsamling tilkendegav bestyrelsen at ville undersøge muligheden for at kontingentindbetaling til grundejerforeningen kunne ske via PBS og/eller mobilepay.
Og begge dele kan lade sig gøre. Omkostninger i forbindelse med etablering af PBS-ordning og Mobilepay er beskrevet nedenfor. Bestyrelsen forventer at omkostningerne for etablering kan betales via vort indestående i Danske Bank. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt have overblik over evt. driftsudgifter men vil være kendt i forbindelse med udarbejdelse af budget 2018.
A). Vi kan blive tilmeldt PBS, så der fremover kan betales kontingent over betalingsservice:
- Oprettelsesgebyr 450,00 kr.
- Grundtræk pr. gang 7,77 kr.– hvis I selv tilmelder jer i banken – I vil få oplysningerne af kassereren
- Hvis der skal udsendes et indbetalingskort fra Nets, koster det pr. gang 9,57 kr.
- Vi skal have et medarbejder signatur
- Vi skal have et FI-kreditornr. og det koster 1.000,00 kr.
B). Vi kan blive tilmeldt mobilepay:
De første 3 mdr. er det gratis, efterfølgende koster det 1 % pr indbetaling dog højst 5,00 kr.
Vi skal have indkøbt en smartphone koster mellem 500,00 – 2.500,00 kr.
Vi skal have et abonnement (som koster fra 149,00 – 39,00 kr.pr mdr.)
Vedr. A. PBS. Ved afstemning stemte 16 for tilmelding til PBS og 3 undlod at stemme. Forslaget blev vedtaget
Vedr. B. Mobilepay Ved afstemning stemte 3 imod og 16 undlod at stemme. Forslaget blev ikke vedtaget.
Pkt. 10. Evt.
Louisa Thostrup, Ejby Allé 17.st gennemgik nedenstående notat (der blev udleveret til alle deltagere)
”Harrestrup Villakvarter – HLR/AED kursus
Efter aftale hermed et skriv vedrørende tilbud om afvikling af HLR/AED-kursus til borgerne i Harrestrup Villakvarter. Årsagen til at jeg udbyder dette kursus er, at det er yderst relevant for vores borgere. Ikke alene sker 70 % af alle hjertestop i eget hjem, men vi omgås alle mange mennesker i det daglige, og det er derfor vigtigt at kunne handle, såfremt det værst tænkelige skulle ske – at man er vidne til et hjertestop. Jeg ville være meget taknemmelig for at få hjælp, hvis jeg en dag falder om med hjertestop!!Når jeg tidligere har afviklet kurser, hører jeg ofte, at folk undlader at handle, da de er bange for at gøre noget forkert, eller at de finder det for svært!
Udover at både de Europæiske og de Danske retningslinjer er blevet simplificeret, er det også vigtigt at afmystificere og dermed berolige folk, så borgere ikke er handlingslammede, men i stedet tør gribe ind… for uagtet at man ikke lige holder den udstukne algoritme, er dét at gøre noget ALTAFGØRENDE for patientens outcome!!
Der er ydermere mange børnefamilier, og i familier med små børn (mig selv inclusive) er den værste frygt, at barnet skulle komme til skade. Kurset kan sammensættes ud fra de enkelte tilmeldtes behov – så ønskes der en differentiering (et kursus med fokus på voksne/børn/unge eller et kursus udelukkende med fokus på voksne – hvor kun 1. hjælp til børn berøres) så sammensættes kurserne derefter.
Jeg underviser til daglig politipersonale i blandt andre førstehjælp og blødningskontrol, og jeg har selv stået i skarpe situationer, hvor jeg har haft behov for at kunne HLR og bruge en AED.
Derudover er jeg uddannet sygeplejerske og har stadig vagter i sundhedsvæsenet og dermed viden om, hvad der rør sig.
Jeg er uddannet 1. hjælps instruktør under European Resuscitation Council og Dansk Førstehjælpsråd, samt har et kursus indeholdende retningslinjer for behandling af den svært tilskadekomne patient (PHTLS – amerikansk og henvender sig til prof. i det præhospitale felt – fx sygeplejersker, ambulancefolk og læger).
Jeg tænker, at det skal afklares, hvorvidt der er et ønske om, at gennemgå et sådan kursus (jeg mener at ALLE bør have et…), og herefter antal af interesserede – og på baggrund af det, tale om størrelse, længde og pris.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Ønsket om en god dag til jer
Louisa Thostrup
Live2
Mob. 26928916
Email: lmthostrup_75@msn.com”
Efter en kort drøftelse og uddybende spørgsmål blev det foreslået at der til generalforsamling 2018 udarbejdes forslag om kursus.
Formanden takkede Lars Jørgensen for at lede os godt og sikkert gennem mødet.
Generalforsamlingen blev afsluttet kl. 22.00
Jens Hummelmose
Referent
Lars Jørgensen
Dirigent
Annie Marott, formand. 13.03.2017